BAJDEN U EMOTIVNOJ ISPOVESTI PRIZNAO DA JE ŽELEO DA SKOČI SA MOSTA: Sve zbog jedne tragedije
Džo Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

nesvakidašnje priznanje

BAJDEN U EMOTIVNOJ ISPOVESTI PRIZNAO DA JE ŽELEO DA SKOČI SA MOSTA: Sve zbog jedne tragedije

Džo Bajden je otvorio dušu i ispričao detalje najteže lične tragedije kada su poginule njegova ćerkica (1) Naomi i prva supruga Nejli

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden otkrio je najintimnije detalje iz svog života u radijskom intervjuu sa novinarom Hauardom Sternom.

Džo Bajden je otvorio dušu i ispričao detalje najteže lične tragedije kada su poginule njegova ćerkica (1) Naomi i prva supruga Nejli. Bajden je iskreno govorio o smrti supruge i ćerke koje su poginule u saobraćajnoj nesreći u Delaveru 18. decembra 1972.

Bajden je otkrio da se posle ovog užasnog gubitka potpuno predao alkoholu pokušavajući da se izbori sa bolom. Bajden je rekao da je alkohol u to vreme postao njegov beg od stvarnosti nakon gubitka voljenih osoba.

"U jednom momentu ste na vrhu planine..."

- Znao sam da sedim i samo mislim kako ću uzeti flašu viskija i samo se napiti - rekao je Bajden i dodao:

- Samo sam razmišljao o tome, da ne moraš biti lud da izvršiš samoubistvo. U jednom momentu ste bili na vrhu planine i mislite da više nikada neće biti tamo. Pomislio sam, pustite me da odem do Delaver memorijalnog mosta i skočim.”

Saobraćajna nesreća koja se desila 1972. godine zauvek je promenila tok života Džoa Bajdena. Smrt njegove supruge i ćerke ostavila je neizbrisiv trag na njegov život.

"Bio sam kreten"

Intervju je mnoge iznenadio jer nije bio naveden u Bajdenovom rasporedu. Stern je Bajdenu postavljao mnoga pitanja o njegovom ličnom i profesionalnom životu, uključujući i to kako se upoznao sa njegovom prvom ženom, o igranju fudbala, njegovom mucanju u odrastanju.

Takođe je govorio i o vremenu koje je proveo na pravnom fakultetu, nazivajući sebe "kretenom" jer tada nije ozbiljno shvatao školovanje. Bajden je pričao i o periodu kada je bio javni tužilac. On je rekao da je spreman za duel sa bivšem predsednikom Donaldom Trampom uoči izbora.

Bonus video:

01:46

NEVOLJE MEĐU SAVEZNICIMA: Bajden kritikovao Netanjahua zbog grešaka

(Espreso/Blic/Vesna Sinko/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.